background shape

Veiligheidskeurmerk bij Bestaande Bouw Bespaart Premie

article featured image

Steeds meer huishoudens beveiligen hun huis tegen inbraak, wat niet alleen een veiliger gevoel geeft, maar ook kan leiden tot een lagere premie voor de inboedelverzekering. Door maatregelen zoals het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) of elektronische beveiliging volgens de Borg-norm, kunnen verzekerden bij veel inboedelverzekeraars een korting krijgen die kan oplopen tot 15%. Dit biedt een mooie besparing op de jaarlijkse kosten.

Preventiekorting Verzekeraars

De manier waarop verzekeraars kortingen verstrekken voor inbraakpreventie is de afgelopen jaren flink veranderd. Naast de traditionele PKVW- en BORG-certificaten, bieden verzekeraars nu ook kortingen voor het gebruik van slimme beveiligingsapparatuur zoals binnencamera's en bewegingssensoren. Alarmsystemen die verbonden zijn met een meldkamer kunnen ook in aanmerking komen voor korting, omdat deze systemen sneller kunnen reageren op een inbraakpoging.

Toename in PKVW-Certificaten

In 2023 hebben erkende PKVW-bedrijven ruim 1.000 certificaten meer uitgegeven in de bestaande bouw dan in de voorgaande jaren. Inclusief nieuwbouw gaat het jaarlijks om zo’n zevenduizend extra certificaten. Dit keurmerk vereist dat hang- en sluitwerk aan strenge eisen voldoet, getest en goedgekeurd door specifieke keuringsinstanties. Het doel is om inbrekers af te schrikken en de tijd die zij nodig hebben om binnen te komen te verlengen.

Doe-Het-Zelf Beveiliging

Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in een premiekorting, maar wel hun huis willen beveiligen, zijn er doe-het-zelf opties beschikbaar. Voor een relatief klein bedrag kunnen basisalarmsystemen worden gekocht bij de bouwmarkt. Daarnaast zijn goede buitenverlichting en slimme schakelaars effectieve maatregelen om inbrekers af te schrikken. Hoewel deurbel-camera's populair zijn, blijkt uit onderzoek dat deze niet significant bijdragen aan het voorkomen van inbraken, maar inbrekers wel sneller doen vertrekken.

Verzekeraars en Extra Beveiliging

Huishoudens met waardevolle bezittingen moeten vaak extra beveiligingsmaatregelen nemen om hun bezittingen te verzekeren. Inbraakalarmen, aangelegd door BORG gecertificeerde bedrijven, kunnen recht geven op premiekorting. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) biedt keurmerken en een overzicht van erkende installateurs. Het belang van een goed beveiligd huis met een dekkende en voordelige inboedelverzekering wordt hiermee onderstreept.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700

bereikbaar tussen:
9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00

icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right