background shape

Kabinet gaat meer meebetalen aan de energierekening

article featured image

Eerder werd al bekend dat het kabinet bij ging springen bij het betalen van de energierekening van Nederlandse huishoudens. In eerste instantie zou het kabinet vanaf 1 januari maximaal 70 cent per kWh stroom en € 1,50 per kuub gas betalen. Door oplopende kritiek uit de Tweede Kamer wordt dat nu € 0,40 en € 1,45 inclusief energiebelasting en btw. Dit geldt voor een jaargebruik van 1200 m³ gas en 2900 kWh energie. Daarnaast komt het kabinet met een vaste korting van 190 euro per maand.

Voor wie geldt deze regeling?

De tegemoetkoming gaat gelden voor consumenten en kleinverbruikers. Denk hierbij aan zzp’ers, verenigingen, een deel van het mkb en winkels. Ook komt er een prijsplafond voor mensen met stadsverwarming van € 47,39 per gigajoule. Deze korting wordt automatisch verrekend. Ook voor midden- en kleinbedrijven die over het algemeen meer energie gebruiken (zoals de bakker) komt een regeling. Voor deze specifieke doelgroep wordt er pas op 1 april een tegemoetkoming gedaan.

Eerste korting vanaf november

Vanaf november wordt alvast een tussenoplossing uitgevoerd. Huishoudens en kleinverbruikers kunnen vanaf dan een vaste korting van 190 euro per maand op hun energierekening krijgen. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Volgens het kabinet moet het hele pakket ongeveer 23,5 miljard euro gaan kosten.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl