background shape

Greenchoice volgt en vraagt ook terugleverkosten voor zonnestroom

article featured image

In navolging van Eneco, Vattenfall en Essent gaat ook Greenchoice kosten in rekening brengen voor het terugleveren van zonnestroom. De energieleverancier heeft aangekondigd dat zij een teruglevertarief van 11,6 cent per kWh hanteert voor variabele en eenjarige contracten. Voor contracten met een langere looptijd geldt een tarief van 12,7 cent per kWh.

Verhoging Terugleververgoeding

Tegelijkertijd verhoogt Greenchoice de terugleververgoeding naar 14,5 cent per kWh. Dit is het bedrag dat klanten ontvangen voor de stroom die zij op jaarbasis netto terugleveren. Deze maatregel is bedoeld om zonnepaneelbezitters te compenseren voor de kosten die zij maken bij het terugleveren van overtollige energie aan het net.

Kosten voor Salderen en Verbruik

Klanten die minder zonnestroom opwekken dan zij verbruiken, betalen tussen de 11,6 en 12,9 cent per kWh voor de stroom die zij salderen. Het resterende stroomverbruik wordt afgerekend tegen het normale leveringstarief van ongeveer 25 cent per kWh. Zonnepaneelbezitters die evenveel stroom opwekken als zij verbruiken, betalen over de gesaldeerde stroom afhankelijk van hun contract eveneens tussen de 11,6 en 12,9 cent per kWh. Degenen die meer stroom opwekken dan zij verbruiken, betalen dezelfde tarieven voor het gesaldeerde deel.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right