background shape

Greenchoice gaat extra kosten rekenen voor zonnepaneelhouders in daluren

article featured image

Energieleverancier Greenchoice heeft aangekondigd dat het extra kosten gaat rekenen voor het opwekken en terugleveren van zonnestroom. Deze stap komt tegelijk met een strategie om klanten aan te moedigen stroom te gebruiken op momenten dat er veel zonne-energie beschikbaar is.

Omslag in Tariefstructuur door Overvloed aan Zonnestroom

Traditioneel hebben energieleveranciers een daltarief gehanteerd, waarbij stroom 's nachts goedkoper was dan overdag. Maar de toename van zonnestroom heeft geleid tot een overvloed aan elektriciteit overdag, waardoor deze tariefstructuur niet langer effectief is.

Greenchoice Neemt Actie om Verbruik en Opwekking te Balanceren

Om het verbruik van elektriciteit beter af te stemmen op de beschikbare zonne-energie, zal Greenchoice vanaf april nieuwe tarieven invoeren. Klanten zullen overdag 1 cent minder betalen voor stroom dan 's nachts, wat hen aanmoedigt om groene stroom te gebruiken wanneer deze ruim voorhanden is. Ook krijgen ze in het vervolg nog maar 5 cent per kilowattuur in plaats van 8 cent.

Verandering in Kosten en Vergoedingen voor Zonnestroomgebruikers

Greenchoice zal ook extra kosten in rekening brengen voor klanten met zonnepanelen. Dit omvat een verhoging van de vaste kosten voor zonnepaneelbezitters, evenals een verlaging van de terugleververgoeding voor overmatig opgewekte zonnestroom. Deze maatregelen zijn bedoeld om een gedragsverandering teweeg te brengen in het gebruik van groene stroom, terwijl andere energieleveranciers vergelijkbare maatregelen overwegen vanwege de druk op het elektriciteitsnetwerk.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right