background shape

Wat de Reisverzekering Dekt: Belangrijke Informatie voor Vakantiegangers

article featured image

Een reisverzekering biedt dekking bij verlies of schade aan je bagage en vergoedt onverwachte kosten die je maakt na een ongeval of ziekte. Om een beroep te kunnen doen op je reisverzekering, moet er sprake zijn van een geboekte reis of overnachting. Bewijs hiervan kan bijvoorbeeld een boekingsbewijs of rekening zijn. Zelfs een weekendje weg in Nederland valt onder de reisverzekering, zolang er een overnachting is geboekt. Echter, dagjes uit zonder boekingsbewijs, zoals een boottocht, vallen niet onder de dekking van de reisverzekering.

Verzekerde Bagage en Voorwaarden

Bagage is verzekerd tegen verlies, diefstal of schade tijdens je vakantie, mits er geen sprake is van nalatigheid. Schade moet het gevolg zijn van een ongeluk en je moet alles hebben gedaan om verlies of schade te voorkomen. Laat je bijvoorbeeld je spullen onbeheerd achter in een afgesloten auto, dan wordt dit vaak niet vergoed. Wel krijg je schade vergoed als je bijvoorbeeld wordt beroofd of je koffer kwijtraakt tijdens een vlucht. Voor gestolen spullen onderweg naar je werk kun je contact opnemen met je inboedelverzekeraar, mits je een buitenhuisdekking hebt.

Medische Hulp en Gezinsdekking

Tijdens je vakantie kun je of een medeverzekerde medische hulp nodig hebben, bijvoorbeeld na een ongeval of als je vakantiehuis onbewoonbaar is geworden door een storm. Bij spoedeisende hulp is het belangrijk om direct de alarmcentrale van je reisverzekering te bellen. Deze kan helpen met een dokterspost, ziekenhuis, overnachting of terugvlucht. Je hele gezin kan op hetzelfde adres meeverzekerd worden. Uitwonende kinderen, bijvoorbeeld die op kamers wonen, zijn in veel gevallen ook meeverzekerd, mits ze bij de verzekeraar bekend zijn.

Avontuurlijke Sporten en Aanvullende Dekking

Bij het beoefenen van risicovolle activiteiten zoals duiken, raften of andere avontuurlijke sporten, is het belangrijk om een aanvullende dekking te nemen op je reisverzekering. Zonder deze dekking worden kosten bij ongelukken tijdens deze activiteiten niet vergoed. Voor wintersporten zoals skiƫn en snowboarden is ook een aparte dekking nodig. Zowel voor avontuurlijke sporten als wintersporten is het essentieel dat je geneeskundige kosten in het buitenland verzekerd hebt. Dit kan via je reisverzekering of je zorgverzekering. Bij schade moet je altijd een schadeformulier invullen en eerlijk zijn over de omstandigheden.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700

bereikbaar tussen:
9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00

icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right