background shape

Verzekeringen en Stormschade: Wat Je Moet Weten

article featured image

Met de zware windstoten die voor maandag en dinsdag voorspeld zijn, kan het zijn dat er schade aan je huis ontstaat. Gelukkig ben je in veel gevallen verzekerd, maar er zijn wel enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Huurders en Huiseigenaren

Als huurder kun je bij je verhuurder aankloppen in geval van schade aan het huis. Huurders hebben zelf geen verzekering voor het huis nodig, maar kunnen wel kijken of hun inboedelverzekering eventuele schade aan bijvoorbeeld tuinmeubels dekt. Huiseigenaren kunnen hun opstalverzekering raadplegen voor dekking van schade aan het huis zelf.

Vastzetten en Opruimen

Verzekeraars kunnen kritisch zijn op de voorzorgsmaatregelen die je hebt getroffen. Zorg er dus voor dat losse spullen zoals tuinmeubelen goed zijn vastgezet of opgeborgen. Schade aan losse spullen in de tuin is niet altijd gedekt, maar het kan de moeite waard zijn om bij je verzekeraar na te vragen.

Welke Verzekeringen zijn Belangrijk?

Schade aan het huis, zoals weggewaaide dakpannen, valt onder de opstalverzekering. Schade aan bijvoorbeeld de auto door een weggewaaide dakpan kan onder de autoverzekering vallen. Voor schade aan spullen binnen door lekkage geldt de inboedelverzekering.

Eigen Risico en Uitkering

Bij de meeste verzekeraars geldt een eigen risico bij stormschade, maar sommige verzekeraars kennen geen eigen risico. Het is belangrijk om te controleren of slijtage of andere oorzaken niet hebben bijgedragen aan de schade. Verzekeraars schatten doorgaans de waarde van het beschadigde product in en keren dat bedrag uit.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right