background shape

Tuin en Verzekering: Wat Moet Je Weten?

article featured image

 Met de komst van de lente trekken veel mensen naar buiten om van hun tuin te genieten. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering van je tuin? Is deze wel gedekt? Hieronder vind je enkele belangrijke punten om te weten over de verzekering van je tuin.

Tuin valt onder opstalverzekering

Je tuin valt onder de opstalverzekering. Dit omvat alles wat vastzit aan de woning of de bijbehorende grond, inclusief de tuin zelf, schuttingen, bomen, planten, en zelfs gemonteerde parasols. Bijgebouwen zoals schuurtjes zijn ook gedekt, maar er kunnen beperkingen gelden afhankelijk van de grootte en andere voorwaarden.

Spullen in de tuin en inboedelverzekering

Persoonlijke spullen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering, maar worden gedekt door de inboedelverzekering. Dit geldt voor items zoals tuinmeubelen en parasols. Let echter op de polisvoorwaarden, omdat sommige items mogelijk niet standaard gedekt zijn.

Buitenshuisdekking voor extra bescherming

Voor spullen die niet permanent in de tuin staan, zoals een waslijn of een radio, biedt de inboedelverzekering mogelijk geen dekking. In dergelijke gevallen kan een aanvullende buitenshuisdekking nodig zijn. Dit beschermt persoonlijke bezittingen die buiten het huis worden gebruikt.

 Raadpleeg je verzekeraar

Hoewel er algemene regels zijn, kan het dekkingsgebied en de voorwaarden variƫren tussen verzekeraars. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar om te controleren wat er precies gedekt is en of aanvullende opties nodig zijn voor de bescherming van je tuin en persoonlijke eigendommen.

 

 

 

 

 

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right