background shape

Sluit voor 1 juni een vast energiecontract af en profiteer van de oude opzegregeling

article featured image

Met dalende energieprijzen kan het verleidelijk zijn om te wachten op nog goedkopere energie, maar het kan slimmer zijn om nu een vast energiecontract af te sluiten. Vanaf 1 juni zullen consumenten namelijk aanzienlijk hogere opzegboetes moeten betalen als ze hun contract voortijdig willen beëindigen.

Nieuwe regels

In de huidige situatie kost een vroegtijdige overstap je hoogstens 125 euro. Dat hangt af van de duur van je contract. De opzegboete die je in de nieuwe situatie als consument moet betalen wordt ongeveer even hoog als het bedrag dat nog moet worden betaald over de resterende tijd van het contract. Hierdoor wordt overstappen tijdens de duur van het contract een stuk minder aantrekkelijk. Dit heeft als gevolg dat energieleveranciers meer zekerheid hebben over inkomsten van hun klanten met een vast contract. Deze zekerheid resulteert in een groter aanbod van vaste energiecontracten.

Gasprijs daalt verder

De gasprijs is de afgelopen maanden voortdurend gedaald en bereikte deze week het laagste niveau sinds eind 2021, namelijk minder dan 34 euro per megawattuur. In vergelijking met vorige zomer is gas bijna tien keer zo goedkoop geworden. Langzamerhand beginnen deze lagere prijzen ook door te sijpelen naar de energierekeningen.

Contractprijzen onder het prijsplafond

Om te profiteren van de lagere energieprijzen op de lange termijn, is het nu in de reguliere energiemarkt mogelijk om een contract voor een jaar af te sluiten. Onlangs zijn er contractprijzen geïntroduceerd die net onder het prijsplafond liggen, namelijk 1,45 euro per kubieke meter gas en 0,40 euro per kilowattuur elektriciteit. De prijzen die wij aanbieden liggen ver onder het prijsplafond. Daarnaast kunnen wij speciaal voor cliënten meerjarige energiecontracten aanbieden.

Profiteer van de oude opzegregeling

Hoewel er momenteel weinig aanwijzingen zijn dat de energieprijzen snel zullen stijgen, kan het interessant zijn om een contract vast te zetten, aangezien de beschikbaarheid van gas voor de komende winter nog onzeker is. Het is niet ondenkbaar dat de energieprijzen later in het jaar weer zullen stijgen. Daarnaast profiteer je dus nu nog van de oude opzegregeling. Hierdoor kun je nog gemakkelijk en goedkoop overstappen naar een beter energiecontract als straks de energietarieven nog verder dalen.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right