background shape

Onderzoek toont groeiende kloof in energiekosten tussen huishoudens aan

article featured image

Energieleverancier Essent waarschuwt voor een toenemende kloof in energiekosten tussen huishoudens, waarbij zij die kunnen verduurzamen significant voordeliger uit zijn dan anderen. Essent benadrukt dat deze tweedeling in de komende jaren alleen maar groter zal worden, volgens onderzoek uitgevoerd door adviesbureau Berenschot.

Prijsstijgingen en overheidsmaatregelen voorspellen hogere energiekosten

Het onderzoek, gericht op de ontwikkeling van energierekeningen van verschillende huishoudens, voorspelt prijsstijgingen in gas- en stroomprijzen, samen met toenemende belastingen en netbeheerkosten. Hierdoor blijven de energiekosten hoog en zal de tweedeling tussen huishoudens die wel en niet kunnen verduurzamen naar verwachting groeien.

Essent roept op tot uitbreiding van ondersteuningsmaatregelen

Essent benadrukt de noodzaak van meer ondersteuning voor huishoudens die niet kunnen investeren in verduurzaming. Ze pleiten voor verlenging van het nationaal isolatieprogramma en een betere koppeling tussen energiekosten en hulp bij het verminderen van energieverbruik. De energieleverancier steunt het voorstel om de salderingsregeling af te bouwen, maar dringt aan op subsidies voor thuisbatterijen om de druk op het elektriciteitsnet te verlichten.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right