background shape

Noodstroomvoorzieningen Houden Mobiele Netwerken Draaiende bij Stroomstoringen

article featured image

Bij een stroomstoring kunnen we bijna alles om ons heen verliezen, behalve ons mobiele netwerk. Dit komt doordat de meeste zendmasten zijn uitgerust met accu's, waardoor bellen en appen mogelijk blijft gedurende zo'n twee tot drie uur.

Providers nemen maatregelen om netwerkuitval te voorkomen

Het blijkt dat KPN, Vodafone en T-Mobile allemaal maatregelen hebben genomen om stroomstoringen van maximaal drie uur op te vangen. Dit werd duidelijk tijdens de stroomstoring rondom de Efteling eind januari, waarbij het mobiele netwerk operationeel bleef.

Noodzaak van betrouwbare stroomvoorziening bij langdurige uitval

In extreme gevallen, zoals de stroomstoring in de Bommelerwaard in 2007, kunnen zendmasten toch uitvallen bij langdurige stroomonderbrekingen. T-Mobile werkt aan vernieuwingen van het mobiele netwerk, waaronder externe stroomaansluitingen en het verkennen van alternatieve stroombronnen zoals buurtbatterijen en elektrische auto's.

Noodpakketten essentieel bij grote rampen

Hoewel providers maatregelen nemen om netwerkuitval te minimaliseren, adviseert de Rijksoverheid het publiek om voorbereid te zijn op noodsituaties. Bij grote rampen of calamiteiten kan mobiel netwerk onbeschikbaar zijn, waardoor een noodpakket met essentiƫle voorzieningen zoals een fluitje en een batterijradio van vitaal belang kan zijn.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right