background shape

Nederland kampioen verzekeren: Let op dat je niet oververzekerd bent.

article featured image

In Nederland hoor je het weleens: we zijn kampioen verzekeren. Maar betekent dit dat we ook allemaal precies goed verzekerd zijn? Niet per se, zo blijkt. Veel Nederlanders betalen namelijk te veel doordat ze oververzekerd zijn.

Wat is oververzekeren?

Oververzekeren houdt in dat je je verzekert voor risico's die je eigenlijk niet loopt. Denk aan een stel met oudere kinderen dat nog steeds dezelfde inboedelverzekering heeft, terwijl de kinderen al uit huis zijn. Ook kan het voorkomen dat mensen dubbel verzekerd zijn, bijvoorbeeld wanneer partners allebei hun eigen verzekeringen behouden na samenwonen.

Hoe kun je oververzekerd zijn?

Soms zijn mensen dubbel verzekerd of hebben ze overlap tussen verschillende verzekeringen. Bijvoorbeeld door zowel een woonverzekering met buitenhuisdekking als een aparte reisverzekering af te sluiten, terwijl de dekking grotendeels overlapt. Ook kunnen sommige risico's prima zelf gedragen worden, zoals het verzekeren van een telefoon.

Hoe kun je het checken?

Het is verstandig om regelmatig de voorwaarden van je verzekeringen door te nemen. Blijf je bijvoorbeeld dit jaar in Nederland, maar heb je een reisverzekering met wereldwijde dekking? Dan kan het lonen om je verzekering aan te passen. Een belletje naar de verzekeraar kan ook verheldering bieden. Vooral bij reis- en autoverzekeringen komt oververzekering vaak voor.

Nederland: Gemiddeld Verzekeringsniveau

Hoewel Nederland veel premies int, zijn we niet per se kampioen in oververzekeren. Ons verzekeringsniveau is redelijk gemiddeld, mede door de verplichte zorgverzekering. Wil je weten of alle verzekeringen van je cliĆ«nten goed op elkaar afgestemd zijn? Neem dan contact op met je accountmanager binnen Saemen. 

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right