background shape

Is een aanvullende autoverzekering verstandig?

article featured image

Veel automobilisten zijn bekend met gangbare autoverzekeringen zoals WA, WA+ en all risk, maar er zijn ook minder bekende aanvullende verzekeringen die extra bescherming bieden na een verkeersongeval. 

Passende Dekking:

Het is belangrijk om te evalueren of de dekking van je autoverzekering aansluit bij je behoeften. Aanvullende verzekeringen kosten gemiddeld zo'n vijf euro per maand, maar ze kunnen overlappende dekking bieden. Door je goed te informeren, kun je geld besparen.

Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI):

Deze verzekering dekt schade aan kleding en bezittingen na een ongeval, evenals medische kosten voor zowel de bestuurder als passagiers, zelfs als de bestuurder schuldig is aan het ongeval. Deze aanvulling wordt geadviseerd omdat het bovenop de zorgverzekering komt, waardoor extra vergoeding mogelijk is.

Juridische Hulp:

Een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen biedt juridische bijstand bij conflicten rond je auto, zoals het bewijzen van onschuld of het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Deze aanvulling kan dubbelop zijn voor mensen met een algemene rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking.

No-Claim Beschermer:

De no-claim beschermer stelt automobilisten in staat één keer per jaar schade te claimen zonder premiestijging, maar deze bescherming geldt alleen bij de huidige verzekeraar. Let op dat het verlies van schadevrije jaren bij het claimen kan leiden tot premieverhoging bij een overstap naar een andere verzekeraar.

Voor een optimale en voordelige autoverzekering helpen onze accountmanagers bij het maken van de juiste keuze.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right