background shape

Inboedelverzekering en Mobiele Telefoons: Wat is Gedekt?

article featured image

Mobiele telefoons zijn voor velen van ons onmisbaar geworden, maar helaas zijn ze ook kwetsbaar voor schade door vallen of stoten. Wat dekt je inboedelverzekering eigenlijk als je telefoon beschadigd raakt?

Verzekeraars verminderen dekking

Inboedelverzekeraars hebben de dekking voor val- en stootschade aan mobiele telefoons verminderd vanwege de toegenomen kosten door meldingen van schade. Controle op waar de schade precies is ontstaan, is moeilijk, waardoor verzekeraars strenger zijn geworden.

Extra dekking nodig

Een standaard inboedelverzekering biedt vaak niet genoeg dekking voor telefoonschade. Meestal heb je een aparte telefoondekking of een allrisk verzekering nodig. Met een aparte telefoondekking ben je ook buitenshuis gedekt tegen diefstal en schade, vaak zonder eigen risico, maar tegen een hogere premie.

Aanvullende voorwaarden en eigen risico

Bij veel verzekeraars geldt er een eigen risico voor telefoonschade, en kunnen er aanvullende voorwaarden zijn, zoals het verplicht gebruik maken van gecontracteerde reparateurs. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van je verzekering te controleren.

Overzicht dekking per verzekeraar

Niet alle verzekeraars bieden dezelfde dekking voor val- en stootschade aan mobiele telefoons. Sommige verzekeraars bieden volledige dekking zonder verdere voorwaarden, terwijl anderen strengere regels hanteren. Vergelijk daarom goed de premies en dekkingen om een verzekering te vinden die bij je past.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right