background shape

Huishoudens met gedeelde energieaansluitingen kunnen nu compensatie aanvragen

article featured image

Als huishoudens hun energieaansluiting delen met buren, kunnen ze nu na lang wachten compensatie ontvangen voor de hoge prijzen van gas en elektriciteit. Het loket voor het aanvragen van energiesteun voor deze huishoudens met een blokaansluiting is begin deze week geopend.

Compensatiebedrag

Het compensatiebedrag voor 2022 en 2023 kan oplopen tot bijna 2.000 euro per huishouden voor zelfstandige appartementen, en ruim 800 euro voor huurders van kamers. De volledige compensatie kan worden aangevraagd als er een blokaansluiting is voor zowel warmte als elektriciteit, maar als er slechts één van beide is, is de compensatie lager.

Niet iedereen komt in aanmerking

Het is belangrijk op te merken dat niet alle huishoudens met een blokaansluiting in aanmerking komen voor deze regeling. Bijvoorbeeld, huurders van kamers kunnen alleen een aanvraag indienen als minstens vier kamers in het pand verhuurd zijn, en als de energierekening al is verlaagd door het energieplafond, kan er geen compensatie worden gegeven.

Aanvraag door verhuurder of VvE

Het formulier voor het aanvragen van compensatie is beschikbaar op de website van de Rijksoverheid, en moet worden ingevuld door de verhuurder of de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het ontvangen bedrag kan vervolgens onder de bewoners worden verdeeld. Zorg er daarom voor dat je contact opneemt met de VvE of verhuurder over de verdeling van de compensatie, zodat je weet waar je aan toe bent.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl