background shape

Eneco volgende energieleverancier die geld gaat vragen voor teruggeleverde stroom

article featured image


Eneco kondigt aan dat klanten met zonnepanelen vanaf komende zomer zullen betalen voor de stroom die ze terugleveren aan het stroomnet. De energieleverancier motiveert deze stap door de toenemende kosten vanwege het groeiend aantal consumenten met zonnepanelen.

Verandering in vergoeding voor teruggeleverde stroom

Op dit moment ontvangen Eneco-klanten nog een vergoeding per kilowattuur voor de stroom die ze terugleveren. Echter, door de groeiende populariteit van zonnepanelen stijgen volgens Eneco de terugleverkosten aanzienlijk. Het exacte tarief voor de teruglevering is nog niet bekendgemaakt.

Salderingsregeling en stijging van terugleverkosten

Het besluit om de salderingsregeling toch niet af te bouwen heeft ook invloed gehad op dit besluit. Salderen stelt consumenten met zonnepanelen in staat hun opgewekte energie te compenseren met hun verbruik. Dit zorgt echter voor extra kosten voor energiebedrijven, aldus Eneco.

Stimulans voor eigen verbruik en voorkomen van overbelasting

Naast de kosten van salderen dragen alle klanten bij aan de teruggeleverde energie, zelfs degenen zonder zonnepanelen. De nieuwe regeling moet zonnepaneelbezitters aanmoedigen om hun opgewekte stroom tijdens piekmomenten direct te verbruiken, om overbelasting van het stroomnet te voorkomen. Eneco volgt hiermee het voorbeeld van andere energieleveranciers, waaronder Greenchoice en Vandebron, die al eerder kostenverhogingen voor bezitters van zonnepanelen hebben doorgevoerd.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right