background shape

Eerste energieleverancier verlaagt energieprijzen tot onder het energieplafond

article featured image

De marktprijs van gas daalt al een tijdje, maar dit merken consumenten vaak niet gelijk in hun energierekening. Energieleverancier Budget Energie verlaagt nu als eerste haar tarieven tot onder het energieplafond.

Maandelijkse inkopen van energie

Doordat Budget Energie maandelijks energie inkoopt kunnen klanten veel sneller profiteren van een dalende energieprijs in de markt. In de huidige markt zijn de energieprijzen namelijk lager dan het door de overheid ingestelde energieplafond. Budget Energie verandert haar energieprijzen dus maandelijks. Dat kan dus ook betekenen dat klanten bij een stijging van de energieprijs weer fors meer gaan betalen.

Gelijk profiteren

Nieuwe klanten van Budget Energie kunnen gelijk profiteren van de lagere energietarieven. Bestaande klanten hebben hier pas in maart profijt van. Voor bestaande klanten wordt namelijk eerder energie ingekocht om de levering te garanderen. Daarnaast moeten bestaande klanten dertig dagen voordat het energietarief verandert worden ingelicht.

Daling van energieprijzen zeer gunstig voor overheid

Een daling van de energieprijzen tot onder het energieplafond kan de overheid miljarden schelen. Een eventuele stijging kan daarentegen weer miljarden extra gaan kosten. De overheid betaalt namelijk het verschil tussen de prijzen in het energieplafond en de marktprijs aan de energieleveranciers. Hierdoor hoeven consumenten geen torenhoge energierekeningen meer te betalen

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl