background shape

Autoverzekeringen schieten omhoog in prijs

article featured image

Waar een aantal maanden geleden de autoverzekering bijna het enige was dat daalde in prijs, merken we ook hier de gevolgen van de inflatie. Gedurende het jaar is het verzekeren van een auto namelijk fors duurder geworden.

Reden voor duurdere autoverzekering

Naast de inflatie zijn er nog een tal van redenen voor de toenemende premie voor autoverzekeringen. Zo zijn er sinds het einde van de coronacrisis meer autodiefstallen en ongelukken. Ook de extreme weersomstandigheden spelen vermoedelijk een rol. Daarnaast zijn door de inflatie de autoreparaties aanzienlijk duurder geworden en dat berekenen verzekeraars door.

Toename van diefstal

In de eerste helft van 2022 werden er 13 procent meer voertuigen gestolen dan in dezelfde periode een jaar daarvoor. De premie neemt toe, omdat sommige autoverzekeringen diefstal dekken. Als er meer wordt gestolen dan keren verzekeraars meer uit en wordt dus de premie duurder.

Stijging van verzekeringspremie

Een WA-verzekering met beperkt casco steeg het hardst van alle verzekeringen met 6,8 procent. Deze verzekering dekt de schade die je tijdens het rijden bij andere veroorzaakt en een gedeelte van de schade die op niemand te verhalen valt. Zo ben je jaarlijks €524,18 voor een beperkt cascoverzekering kwijt. Dat is 35 euro meer vergeleken met 2021. 

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl